096-365-77-55, 095-440-62-71

Пн-Пт 11.00-18.00

Сб 11.00-18.00

Чим відрізняється закритий і відкритий камін?

Відкритий камін
Це традиційне джерело тепла. Відкриті каміни з давнини застосовувались для обігріву кухонь, кімнат та залів середньовічних замків. Як правило, такі каміни самі були великими  та мали димарі величезних розмірів, адже відкритий камін для ефективної роботи потребує сильної тяги та великої кількості повітря – близько 500 м3  в годину. Ефективність таких камінів є низькою, бо більшість тепла втрачається через комин і в кращому випадку лише 20 % залишається в приміщенні та постачається лише через відкритий отвір каміну. Відкритий камін, в якому розпалений вогонь, в жодному разі не можна залишати без нагляду.

 

Камін з чавунною чи сталевою топкою  (закритий)
Такі каміни призначені для опалювання приміщень. Закрита топка  має конструкцію, яка дозволяє використовувати дров’яне паливо якомога ефективніше – дрова всередині можуть горіти від 2 до 6 годин, а в деяких топках і до 10 годин. За рахунок такої функції камін буде підтримувати температуру повітря в приміщеннях . Конструкція каміну запроектована таким чином, щоб ненагріте повітря з приміщення затягувалося знизу каміна, а у верхній частині відбувався процес його нагрівання, і вже гаряче повітря через спеціальні решітки надходило у кімнати.
Камін з закритим  вкладом дозволяє використовувати щонайменше 70% теплової енергії ( а в найефективніших моделях і до 87% ), що допомагає власникам економити на витратах на опалювання. Важливим є також питання безпеки, адже при наявності закритого каміну можна розпалити в каміні та ,закривши двері вкладу і відкривши клапани впуску повітря, при потребі залишити його без нагляду.

Фільтр
Знайдено 5 
Підтвердіть
Для того, що б додати товар в список бажань, що Вам потрібно